Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü

Bölüm Hakkinda

16/09/2014 09:06:40 - 02/03/2021 09:06:40 - 64099 Okunma

         Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü, 29.05.2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5662 sayılı kanun ile kurulan Kırklareli Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır.

      Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 5/i maddesi gereğince Kırklareli Üniversitesi’nin tüm birimlerinde yer alan Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I-II derslerinin yürütülmesinden sorumludur. Bu doğrultuda, Kırklareli Üniversitesi’nin tüm birimlerinde yer alan Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I-II derslerini verecek öğretim elemanlarının görevlendirilmesini gerçekleştirmektedir. Ayrıca Üniversitemize alınan aday memurlara Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi dersinin verilmesi görevini de yerine getirmektedir.

        Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü olarak, Üniversitemiz öğrencilerinin Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları doğrultusunda ülkemize yararlı iyi birer vatandaş olarak yetişmelerine katkıda bulunarak, Atatürkçü Düşünce Sistemini ve Atatürk İlkeleri ve İnkılâplarını bilimsel yollardan araştırmak ve bu konularda bilimsel yayınlar yapmak amaçlanmaktadır. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü, Bölüm Başkanı Doç.Dr. Mahmut Akkor yönetiminde 3 Öğretim Görevlisi ile faaliyetlerini yürütmektedir.

 

klU ATATÜRK İLKELERİ BÖLÜM HAKKINDA İNKILAP TARİHİ BÖLÜMÜ

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.